۹۲ برابر رشد در شرکت های دانش بنیان در ۴ سال اخیر

خواهشمندیم اگر از گلوبایت رضایت دارید به دوستان خود هم معرفی کنید 😊👇
0 0 رای
رتبه بندی

 

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی از رشد ۹۲ برابری شرکت‌های دانش‌بنیان در کشور خبر داد و گفت: حمایت‌های این صندوق به غیر از شرکت‌های نوپا شامل کل چرخه حیات شرکت‌ها می‌شود که این استثنا به دلیل عدم تحقق اختصاص ۳ درصد اعتبارات دستگاه‌های دولتی به بخش پژوهش است.

به گزارش  گلوبایت کتاب به نقل از ایسنا، دکتر بهزاد سلطانی در همایش معلم، تولید و اشتغال دانش بنیان با اشاره به ترکیب این همایش گفت: این همایش با حضور معلمان و شرکت‌های دانش بنیان برگزار شده و این به معنای از «علم تا ثروت» است و علمی که به ثروت منتهی شود بهترین علم و ثروتی که از علم حاصل شود باید تبدیل به الگو شود.

وی به واقعه ریزش معدن زغال سنگ در آزادشهر استان گلستان اشاره و بر ضرورت استفاده از فناوری‌های به روز در این حوزه مانند سنسورهای سنجش غلظت گاز متان و آشکارسازهای گاز و دود تاکید کرد.

سلطانی به بیان دستاوردهای محققان در شرکت‌های دانش بنیان کشور پرداخت و یادآور شد: در حاشیه این همایش نمایشگاهی از دستاوردهای شرکت‌های دانش بنیان عرضه شده است که در آن ۵۶ محصول از ۴۳۶ محصولی که پایان یافته‌اند عرضه شده است.

وی به عملکرد صندوق نوآوری و شکوفایی در سال‌های اخیر اشاره کرد و یادآور شد: در سال ۹۲ تنها ۳۳ شرکت دانش بنیان تاسیس شد که این تعداد در سال ۹۶ به ۳ هزار و ۳۳ شرکت بالغ شده است و این عدد نشان از ۹۲ برابر شدن این شرکت‌ها دارد.

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی مبلغ پرداختی تسهیلات به طرح‌ها در سال ۹۲ را صفر کرد و افزود: این میزان در سال ۹۶ به ۴۶۴ میلیارد تومان رسیده ضمن آنکه در سال ۹۶ مبلغ پرداختی برای انواع خدمات ۷۴۶ میلیارد تومان بوده است.

به گفته وی ۴۳۸ محصول پایان یافته است که از این تعداد ۱۰۳ طرح از سوی صندوق نوآوری و شکوفایی رونمایی شده و ۲۲ طرح نیز خاتمه یافته ناموفق بوده است.

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی تعداد نمونه محصول توسعه یافته (قرض‌الحسنه) تا سال ۹۶ را ۲۸۳ محصول ذکر و خاطر نشان کرد: ۱۱ طرح مربوط به وزارت آموزش و پرورش بوده که از آن حمایت ۱٫۸ میلیارد تومانی شده است ضمن‌آنکه ۱۸ دستگاه دولتی در قالب پنجره واحد خدماتی را در مجتمع شکوفایی به شرکت‌های دانش بنیان ارائه می‌دهند.

سلطانی با تاکید بر اینکه حمایت‌های صندوق نوآوری و شکوفایی مشمول کل چرخه حیات شرکت‌های دانش بنیان خصوصی می‌شود، گفت: شرکت‌های دانش بنیان مستثنی از دریافت حمایت‌های این صندوق هستند که دلیل آن محقق نشدن اعتبارات یک درصد دستگاه‌های اجرایی به امر پژوهش می‌شود.

به گفته وی حمایت‌های این صندوق از ۴ درصد برای تجاری سازی تا تست بازار و توانمند سازی شرکت‌ها است.

سلطانی اضافه کرد: ۷ استان فعال، ۱۷ استان نیمه فعال و ۷ استان کمتر فعال در حوزه فناوری شناسایی شده است.

وی با بیان اینکه بیشترین حمایت‌های این صندوق به ۴ فناوری زیست فناوری، الکترونیک، فناوری اطلاعات و ارتباطات و تجهیزات ساخت و تولید اختصاص یافته است، اظهار کرد: از ۲۶۶ شرکت حوزه زیست فناوری به مبلغ ۲۱۲ میلیارد تومان، ۲۳۲ شرکت در حوزه الکترونیک به میزان ۱۲۷ میلیارد تومان و از ۲۳۴ شرکت حوزه ICT‌ به میزان ۱۱۹ میلیارد تومان حمایت شده است.

سلطانی با تاکید بر اینکه آینده اقتصاد کشور را این ۴ حوزه فناوری می‌سازد، یادآور شد: موج جدیدی در کشور ایجاد شده است به گونه‌ای که ۱۰۰ شرکت فعال در حوزه IT در کشور ایجاد شده است که این تعداد شرکت فضای کسب و کار را تغییر داده‌اند.

وی میزان اشتغال ایجاد شده از سوی صندوق را ۵۶ شغل عنوان کرد، و ادامه داد: برای ایجاد هر شغل دولتی نیاز به ۳۳۰ میلیون تومان هزینه دارد ولی ما در حوزه دانش بنیان با ۱۰۰ میلیون تومان شغل ایجاد کردیم.

سلطانی با تاکید بر اینکه آینده دنیا در گرو توسعه ۱۲ فناوری است و در ۸ سال آینده دنیا را تکان خواهند داد، گفت: بر این اساس لازم است تا ما جایگاه خود را در این ۱۲ فناوری تعیین کنیم و اگر هر ۱۰ دانشجو یک شرکت دانش بنیان ایجاد کنند کشور به قدرت اول اقتصادی منطقه تبدیل خواهد شد.

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی ابراز امیدواری کرد که با حمایت دولت، به سمت «ایران دانش‌بنیان» حرکت کنیم.

خواهشمندیم اگر از گلوبایت رضایت دارید به دوستان خود هم معرفی کنید 😊👇
گلوبایت در اینستاگرام گلوبایت در تلگرام
0 0 رای
رتبه بندی
مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
0 دیدگاه برای این مطلب ثبت شده است.
بازخوردها
دیدن همه نظرات
0
خوشحال میشیم در مورد این مطلب نظر دهید.x