تشخیص زودرس سرطان مری با روش های نوین ژنتیکی

خواهشمندیم اگر از گلوبایت رضایت دارید به دوستان خود هم معرفی کنید 😊👇
0 0 رای
رتبه بندی

تشخیص زودرس سرطان مری با روش های نوین ژنتیکی: به گزارش گلوبایت کتاب به نقل از ایسنا، محققان موفق به توسعه نوعی آزمایش ژن شده‌اند که می‌تواند سرطان مرگبار مری را هشت سال زودتر تشخیص دهد.

تلگراف افزود، این آزمایش جدید می‌تواند سالانه از مرگ و میر هزاران نفر جلوگیری کند.

تقریبا ۹۰۰۰ نفر سالانه در سرتاسر بریتانیا به سرطان مری مبتلا می‌شوند. اما در اغلب موارد این بیماری در مراحل آخر شناسایی شده و حدود ۹۰ درصد از بیماران مبتلا به این بیماری طی ۱۰ سال می‌میرند.

با این حال دانشمندان در دانشگاه کمبریج پی برده‌اند در افرادی که در حال ابتلا به سرطان مری هستند، تغییرات ژنتیکی مهمی رخ می‌دهد که می‌توان آنها را هشت سال زودتر تشخیص داد.

هرچه سرطان زودتر و در مراحل اولیه تشخیص داده شود، درمان آن آسان‌تر می‌شود.

پروفسور ربکا فیتزجرالد، پژوهشگر ارشد موسسه MRC دانشگاه کمبریج، گفت: “بسیاری از افراد مبتلا به سرطان مری زمانی متوجه این بیماری می‌شوند که بیماری شان بیش از حد گسترش یافته و درمان آن دشوار شده است.

محققان این پژوهش اظهار کردند:”انجام آزمایش برای تشخیص این نشانگرهای جدید در طول بررسی‌های منظم، می‌تواند به شناسایی و تشخیص زودرس سرطان مری افرادی که در معرض ابتلا به این بیماری هستند، کمک کند.”

مری لوله‌ای عضلانی است که غذا را از دهان به معده منتقل می‌کند.

دانشمندان برای بررسی این تغییرات در بدن که می‌تواند حضور زودهنگام سرطان در مری را نشان دهد، بافت مری ۹۰ بیمار مبتلا به “مری بارت” (Barrett’s esophagus) را بررسی کردند.

مری بارت(Barrett’s esophagus) تغییر بافت قسمت انتهایی مری(متاپلازی) از اپیتلیوم سنگ‌فرشی به مخاط گوارشی(دارای سلول‌های جامی شکل) می‌باشد.

در هر ۱۰ نفر یک نفر از ریفلاکس اسید معده رنج می‌برد، یک نفر به مری بارت مبتلا می‌شود که این رقم معادل ۲۶۰ هزار بزرگسال است.

متاسفانه در نهایت حدود پنج درصد از این افراد به سرطان مبتلا خواهند شد.

این گروه، نشانگرهای پیش‌بینی کننده ژنتیکی را در ۹۴ درصد از افرادی که به سرطان مبتلا شدند تشخیص داده و نکته جالب توجه این است که این نشانگرها هشت سال قبل از بروز علایم شناسایی شدند.

در حال حاضر افراد مبتلا به بیماری مری بارت، هر چند سال یک بار برای اطمینان حاصل کردن از سرطانی نبودن سلول‌های مری، برای تشخیص زودرس سرطان مری آندوسکوپی انجام می‌دهند.

اما آزمایش جدید می‌تواند به این معنا باشد که افراد مبتلا به نشانگرهای ژنتیکی با ریسک بالا می‌توانند بر علایم اولیه‌ای که سرطان ایجاد می‌کند به صورت دقیق‌تری نظارت کنند.

همچنین به این معنی است که اکثر افرادی که در معرض خطر کمتر ابتلا به سرطان مری هستند نیازی به آندوسکوپی نخواهند داشت.

شایع‌ترین علامت “مری بارت” سوزش سر دل و یا سوء هاضمه است، همچنین افراد مبتلا به این بیماری حالت تهوع، استفراغ و سختی در بلع غذا را نیز تجربه می‌کنند.

این تحقیق در کنفرانس سرطان موسسه ملی تحقیقات سرطان (NCRI) در لیورپول ارائه شده است.

شما می توانید کتب و مقالات مربوط به علوم پزشکی را از گلوبایت کتاب تهیه کنید و اگر کتاب و مقاله مورد نظرتان موجود نبود از لینک درخواست کتاب نام آن را جهت بررسی برای ما بفرستید.

خواهشمندیم اگر از گلوبایت رضایت دارید به دوستان خود هم معرفی کنید 😊👇
گلوبایت در اینستاگرام گلوبایت در تلگرام
0 0 رای
رتبه بندی
مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
0 دیدگاه برای این مطلب ثبت شده است.
بازخوردها
دیدن همه نظرات
0
خوشحال میشیم در مورد این مطلب نظر دهید.x